İstiklal Marşı Hepimizin Ortak Paydasıdır”

Saadet Partisi Artuklu Adayı Şakir Nuhoğlu; İstiklal Marşı Hepimizin Ortak Paydasıdır”

Mardin 11.03.2014 17:05:00 0
 İstiklal Marşı Hepimizin Ortak Paydasıdır”

Saadet Partisi Artuklu Belediye Başkan Adayı Şakir Nuhoğlu İstiklal Marşı’nın Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

İstiklal Marşı’nı yazdıran ruhun hala yaşadığını belirten Nuhoğlu; “Mehmet Akif Ersoy’u ve İstiklal Marşı’nın yazıldığı günkü ortamı gençlerimize çok iyi anlatmalıyız.İstiklal Marşı sadece bir şiir değil.Bir milletin yeniden diriliş destanıdır.İstiklal Marşı bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin ortak paydasıdır.”dedi.

   Saadet Partisi Artuklu Belediye Başkan Adayı Şakir Nuhoğlu "İstiklal Marşı`nın Kabulü ve Mehmet Akif`i Anma Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajda şunları söyledi.

“Dünyanın mazlum halklarına ilham kaynağı olan Milli Mücadelemiz bu Mücadeleyi belgeleyen İstiklal Marşımız ve bu dönemin yazarı Mehmet Akif Ersoy,  tüm canlılığıyla gönüllerimizde yaşamaya devam etmektedir.12 Mart 1921 yılında TBMM tarafından Milli Marşımız olarak kabul edilen İstiklal Marşı, barındırdığı inanç, özgürlük ve bağımsızlık ruhuyla tüm mazlum halklara  ilham kaynağı olmuş yol göstermiştir.Başta bizler olmak üzere Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı’nı, Milli Mücadele dönemini, çekilen sıkıntıları ve her türlü yokluğa rağmen verilen eşsiz mücadeleyi çok iyi anlamalı ve gençlerimize anlatmalıyız.

     Mehmet Akif Ersoy’un sadece şair yönünü görürsek onu çok eksik tanımış oluruz.Akif sadece bir şair değil, yaşadığı dönemin tüm acılarını bizzat yaşamış,bir milletin yok olma tehlikesinin ızdırabını yüreğinin derinliklerinde hissetmiş bir sosyolog bir mütefekkir bir öncü şahsiyettir.”Asım’ın Nesli” eserinde gençliğe çizdiği vizyonu anlatmış.Bir daha böylesine acı olayların yaşanmaması için gençliğe dirilişin öncülüğünü yapma sorumluluğu vermiştir.

İstiklal Marşı; görüşü, ırkı, dili, dini ne olursa olsun bu toraklarda yaşayan tüm insanların ortak paydasıdır.Ortak ruhu, ortak inancı ve ortak mücadelesinin belgesidir.

 Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 93. yıldönümünde tüm aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve merhum Mehmet Âkif Ersoy’u saygı ve rahmetle anıyorum ” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


38.6° / 25.9°
  • BIST 100

    10668,54%-0,11
  • DOLAR

    33,00% 0,38
  • EURO

    35,32% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2455,11% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3987,57% 0,00